Irina Shayk Kimdir

Irina Shaykya da doğum adıyla İrina Şeyhlislamova( 6 Ocak 1986, Yemanjelinsk), baba tarafından Tatar asıllı Rus model.

Shayk, Rusya'nın Yemanjelinsk kentinde Rus bir anne ile Tatar bir babadan dünyaya gelmiştir.

Shayk altı yaşında piyano çalmaya başladı. Dokuz yaşındayken bir müzik okuluna kaydoldu ve orada yedi yıl çalıştı, piyanist olarak çaldı ve koroda şarkı söyledi. Babası, 14 yaşındayken pnömoni komplikasyonlarından öldü, ailenin parasıyla bir miktar para biriktirmesi ve annesi ve ailesi için iki iş bulup çalışmasına neden oldu.


 Lise bittikten sonra Shayk pazarlama okudu, ancak başarısız oldu ve büyük kız kardeşiyle bir güzellik okuluna girdi.
 Oradayken, güzelliği tarafından yerel bir model ajansından birisi tarafından fark edildi. "Miss Chelyabinsk 2004" güzellik yarışmasına katılmaya çağrıldı ve kazandı.

2010 yılında ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo ile birliktelik yaşamış bu ilişkisini 2015 yılı Ocak ayında sonlandırmıştır. Şimdilerde ise ünlü Amerikalı oyuncu Bradley Cooper ile beraberdir. 21 Mart 2017'de Shayk ve Cooper'ınLos Angeles'ta doğan Lea de Seine Shayk Cooper adlı bir kız çocukları oldu.

2007 yılından günümüze kadar yaptığı çeşitli modellik çalışmalarıyla tanınır. Düzgün fiziği çok sayıda ajansın dikkatini çekmiş, özellikle bikinili pozları ile birçok dünyaca ünlü derginin uluslararası edisyonlarının kapak kızı olmuştur.

Alberta Ferretti, Givenchy, La Perla, Roberto Cavalli, La Senza, Morellato, bebe, Lord & Taylor, Lacoste, Armani Exchange, Guess, Saks Beşinci Cadde, Victoria'nın Gizemi ve Avon için reklam kampanyalarında rol aldı. Ekim 2015'te yeni L'Oréal Paris Uluslararası Sözcüsü oldu.

Instagram'da 8,6 milyon takipçisi var (2017'de).

Shayk,hasta çocuklara bakım hizmeti veren bir Rus hayır kurumu Pomogi yardım derneği resmi

Büyükelçisidir.

Filmler ve TV şovları

2014- Hercules: The Thracian Wars, Top Model po-russki


Yorum Gönder

0 Yorumlar